Psychotherapie Bij Depressie

Steeds meer mensen krijgen een depressie en steeds vaker zijn de psychiatrische ziekenhuizen, de psychiatrische afdelingen van een algemeen ziekenhuis, de crisisdiensten en andere centra overvol. Wachtlijsten van enkele maanden zijn niet abnormaal in de geestelijke gezondheidzorg. Wat is nu de precieze aanleiding, de specifieke reden van een depressie? Ik koos voor het artikel 'psychotherapie bij depressie' omdat ik meer inzicht wou krijgen in de visie die men doorheen de tijd had over de oorzaken van een depressie. Daarnaast vond ik het ook interessant om te weten aan welke criteria men moet voldoen om met een depressie geclassificeerd te worden. En als laatste vroeg ik mij af wat de best mogelijke behandeling was.

  • U kan hier klikken om het eigenlijke artikel te raadplegen.
  • U kan hier klikken om een automatische Powerpointvoorstelling te raadplegen die een synthese is van het artikel.

Onder het tabblad 'Werkdocumenten' kunt u mijn Worddocument vinden waar allerlei extra informatie te vinden is in verband met het onderwerp van mijn artikel. Deze informatie is uitgebreider en meer uitgelegd dan in de Powerpointvoorstelling, dus ik raad u aan om het Worddocument te raadplegen als er onduidelijkheden zijn of als u nog meer wilt te weten komen over dit onderwerp.

Ik hoop dat ik u op deze manier wat meer heb kunnen bijbrengen over een toch wel actueel probleem in de residentiƫle geestelijke gezondheidszorg.

tumblr_lsct19KrrY1ql3yyfo1_500_large.jpg

Dit artikel werd verwerkt door Sakira Dehuysser.