Floor Brackevelt
Wiki.jpg

Leeftijd: 19 jaar (15/04/1992)
Woonplaats: Pittem en Meulebeke

Sinds het schooljaar 2011 studeer ik Toegepaste Psychologie aan KATHO (departement IPSOC) te Kortrijk.
De vorige 7 jaren studeerde ik aan het Sint-Jozefsinstituut te Tielt. Daar volgde ik in de 1ste graad Sociale en technische vorming, in de 2de graad Sociale en technische wetenschappen, in de 3de graad Gezondheids- en welzijnswetenschappen en daarna volgde ik nog een 7de specialisatiejaar Leefgroepenwerking (opvoeder A2).

In het 6de middelbaar had ik 2 weken stage in de PAAZ te Tielt, daar deed ik mijn eerste praktijkkennis op vlak van psychiatrie. Dit beviel me vrij goed. Ook in de lessen had ik een grote interesse voor het vak 'Psychologie en pedagogiek', dit was dan uiteraard een vak dat ik heel graag deed en waar ik ook goed voor scoorde.

Daarna volgde ik het 7de jaar Leefgroepenwerking omdat ik de stap naar het hoger onderwijs wat te groot vond, en ik nog wat twijfels had over welke studierichting ik zou volgen.
In het 7de jaar Leefgroepenwerking was er maar 1 stageplaats in de psychiatrie waar je als opvoeder A2 stage mocht doen, en uiteraard koos ik voor deze stageplaats. Dit was in het Psychiatrisch Centrum Dr. Guislain te Gent. Meer bepaald op Campus St.-Alfons, op de afdeling 'De Steiger', een opnamedienst voor volwassenen met een mentale beperking en bijkomende psychische en gedragsproblemen.
Ik liep in totaal 13 weken stage op De Steiger, ik leerde er enorm veel bij over de psychiatrie en psychologie, en ik deed de stage heel graag. Vanaf toen stond mijn besluit vast: ik wil iets verder studeren in de psychologie. Op deze manier ben ik hier beland.

Hopelijk kan onze site u wat meer bijbrengen over een PAAZ.

Lesrooster http://www.google.be http://www.vrt.be
Ipsoc http://www.youtube.com http://www.vtm.be
Facebook http://www.symbaloo.com http://www.katho.be